طراحی اپلیکیشن

طراحی اپلیکیشن

همه چیز در مورد طراحی اپلیکیشن

بررسی ویژگی‌های طراحی اپلیکیشن

پلن و قیمت طراحی اپلیکیشن

۵/۵

لیست مطالب این مقاله:

طراحی اپلیکیشن

طراحی اپلیکیشن (ساخت اپلیکیشن ) مبحث نه چندان نوین اما بسیار گسترده و پرکاربردی برای صاحبان کسب و کارها است. در دنیای IT ، تقریبا از سال ۲۰۱۰ اپلیکیشن های موبایلی جایگاه ویژه ای پیدا نموده و به خوبی در کنار وب سایت ها قرار گرفته و با آن ها همراه شدند. این روزها موبایل عضو جدانشدنی زندگی افراد شده و فروش نرم افزارهای آن از پول سازترین ابزارهای تکنولوژی است به همین دلیل نباید از این فرصت غافل شد. علاوه بر مزایای فنی، مهم ترین مزیت اپلیکیشن ها طراحی زیبای گرافیکی ویژه موبایل و امثال آن است. بسیاری از اپلیکیشن ها پس از نصب به اینترنت نیاز ندارند.

داشتن یک اپلیکیشن قدرتمند و کاربردی، اعتبار برند ها را افزایش داده و به مفهوم دسترسی بیشتر و ارتباط عمیق تر با مشتری است. در واقع می توان عنوان کرد که اپلیکیشن ها پل ارتباطی میان مشتری، صاحبان برند و کسب و کارهاست. در بازار رقابتی امروز، کسب و کاری موفق تر است که بتواند در بازار دیجیتال از رقبایش بهتر عمل نماید. پس از تهران، این روزها طراحی اپلیکیشن رونق خاصی دارد.

 

خرید اپلیکیشن آماده

خرید اپلیکیشن آماده

 

اولین قدم برای طراحی اپلیکیشن شناخت مختصر از انواع آن و امکانات قابل ارائه در هرنوع است. در ذیل به این مبحث می پردازیم تا پس از بررسی امکان انتخاب نوع مناسب با کسب و کار خود داشته باشید.

 

طراحی اپلیکیشن

 

به طور کلی اپلیکیشن ها از دو منظر مورد بررسی قرارگرفته و مقایسه می شوند.

۱-مقایسه اپلیکیشن ها از نظر فنی

۲-مقایسه اپلیکیشن ها از نظرکاربردی

 

طراحی اپلیکیشن از نظر فنی

۱-دسته بندی اپلیکیشن ها از نظر فنی

 

اپلیکیشن NATIVE

این اپلیکیشن ها به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی برنامه نویسی می شوند. در نتیجه با هزینه بالاتری نسبت به سایر اپ ها همراه هستند.

می توان اظهار داشت که بیشتر اپلیکیشن های موفق و کاربردی مثل دیجی کالا، اسنپ، تپسی،بازی های ویدئویی و … از این نوع برنامه نویسی بهره برده اند. اپ native از ابتدا به صورت کامل با یکی از زبان های برنامه نویسی مانند  java،objective c و … برای سیستم عامل اندروید و یا ios کدنویسی می شود.

این اپلیکیشن ها مزایای فراوانی دارند. از جمله این مزایا ضریب اطمینان بالا، عملکرد سریع، در برخی موارد امکان استفاده بدون اتصال به اینترنت، دسترسی به سایر دستگاه ها مثل دوربین و … است.

البته هزینه بالای برنامه نویسی مسئله مهمی است که در این اپ ها با آن روبرو هستیم. زیرا شرکت برنامه نویس امکان استفاده از نسخه های تکراری را در این مورد ندارد.

طراحی اپلیکیشن پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است و برنامه نویسی  این اپ ها با تخصص کافی در شرکت های معتبر انجام می شود و نیازی به مراجعه به شرکت های فعال در تهران نیست.

 

طراحی اپلیکیشن native

 

اپلیکیشن HYBRID

این اپ ها، مانند اپلیکیشن های native روی دستگاه اجرا می شوند و با استفاده از  HTML، JAVA ، CSS ، SCRIPT و .. با تکنولوزی وب نوشته می شوند. این برنامه ها در یک فضای native اجرا شده وبا موتور مرورگر دستگاه نه خود مرورگر پردازش می شوند. در بیش تر شرکت های طراحی اپلیکیشن  این اپ ها به عنوان پلاگین برای صفحه وب موجود شروع به فعالیت نموده و در اپ استورها انتشار پیدا می کنند. علت محبوبیت بسیار زیاد این نوع از اپلیکیشن، اجازه توسعه کراس پلت فرم است. به این مفهوم که همان اجزای کد را می توان در سیستم عامل های مختلف موبایل استفاده نمود. نتجه آن کاهش چشمگیر هزینه ها است. این امر علت مستقیم تفاوت قیمت بسیار زیاد میان اپلیکیشن های native با اپلیکیشن های hybrid است.

 

طراحی اپلیکیشن HYBRID

 

اپلیکیشن WEB VIEW

این اپ ها توسط مرورگر وب اجرا می شوند و از طریق اینترنت استفاده می شوند. برخلاف اپ های native برنامه جداگانه با قابلیت بهره وری بدون اینترنت نیستند. از HTML5 و JAVA SCRIPT در ارائه این نوع از اپ ها استفاده می شود.

اپ های web view به دلیل سهولت در اجرا، بسیار سریع آماده بهره برداری می شوند. در نتیجه هزینه آن بسیار پایین است و برای کسب و کارهای کوچک و نوپا کاملا مناسب است. طراحی اپلیکیشن در  به صورت web view به وفور و سهولت انجام می شود.

 

طراحی اپلیکیشن WEB VIEW

 

*** دو مرجع اصلی برای دریافت اپلیکیشن ها وجود دارد. Appstore برای سیستم عامل ios و playstore  برای سیستم عامل اندروید بزرگترین مراجع دسترسی ب اپ هستند.

*** در ایران برای دریافت اپلیکشن های اندروید از بازار و برای بهره مندی از اپلیکیشن های ios از سیب اپ استفاده می کنیم.

۱امکانات قابل مقایسه

WEB VIEW

HYBRID

NATIVE

۲هزینهکممتوسطزیاد
۳عملکردضعیفمتوسطعالی
۴درآمدزاییهمراه با پیچیدگیمتوسطآسان
۵محبوبیت۱۴ %۸۶ %۹۳ %
۶قابلیت و امکانات سخت افزاریدارای محدودیتدسترسی متوسطدسترسی وسیع
۷کاربریمتوسطعالیعالی
۸میزان سیاری کدقابل استفاده در همه پلتفرم هامعمولا قابل استفاده در همه پلتفرم هاقابل استفاده در یک پلتفرم
۹نگهداری / به روز رسانیبه روز رسانی واحد برای همه پلتفرم هابه روز رسانی واحد برای همه پلتفرم هابه روز رسانی مجزا برای هر پلتفرم

شماره امکانات قابل مقایسه WEB VIEW HYBRID NATIVE
۱ هزینه کم متوسط زیاد
۲ عملکرد ضعیف متوسط عالی
۳ درآمدزایی همراه با پیچیدگی متوسط آسان
۴ محبوبیت ۱۴ % ۸۶ % ۹۳ %
۵ قابلیت و امکانات سخت افزاری دارای محدودیت دسترسی متوسط دسترسی وسیع
۶ کاربری متوسط عالی عالی
۷ میزان سیاری کد قابل استفاده در همه پلتفرم ها معمولا قابل استفاده در همه پلتفرم ها قابل استفاده در یک پلتفرم
۸ نگهداری / به روز رسانی به روز رسانی واحد برای همه پلتفرم ها به روز رسانی واحد برای همه پلتفرم ها به روز رسانی مجزا برای هر پلتفرم

۲- دسته بندی اپلیکیشن‌ها از نظر کاربردی

اپلیکیشن ها از نظر کاربرد بسیار متنوع و متفاوت هستند که تقریبا برای تمامی انواع آن ها نمونه در اپ استورها موجود است. طراحی اپلیکیشن نیز با توجه به همین انواع صورت می پذیرد.

 

طراحی اپلیکیشن عمومی

 

اپلیکیشن فروشگاهی

ecommerce mobile app

از پردرآمدترین مشاغل دنیای دیجیتال، فروشگاه های اینترنتی هستند. که مورد اقبال عمومی و استقبال صاحبان مشاغل قرارگرفته اند. به صورتی که این روزها اکثر مراکز خرید، پاساژها و حتی فروشگاه های محلی از اپ فروشگاهی بهره می برند. به طور معمول فروشگاه های اینترنتی با سیستم مدیریت فروش بر پایه وب با همراهی اپلیکیشن فعالیت می کنند. این اپلیکیشن ها قبالیت های بسیاری از جمله مدیریت انبار، ارسال و اعمال کد تخفیف، مدیریت سیستم حسابداری و … را دارند.

این اپلیکیشن ها همراه با ارائه نمونه کارهای موفق در مجموعه طراحان برتر در بخش طراحی اپلیکیشن برنامه نویسی شده و در اختیار صاحبان مشاغل قرار می گیرد.

 

طراحی اپلیکیشن شرکتی

 

اپلیکیشن خدماتی و سبک زندگی

services& lifestyle mobile application

اپلیکیشن های خدماتی در واقع همان خدمات سنتی را در بستری مدرن و امروزی ارائه می دهند. این خدمات می تواند شامل نقاشی ساختمان، لوله کشی ساختمان، نظافت منازل، سرویس و تعمیرات منازل و …. باشد. این اپ از پرطرفدارترین انواع اپلیکیشن است زیرا در زندگی شلوغ و پرترافیک امروزی، مشکلات دسترسی به این خدمات را مرتفع نموده است.

اپ هایی که مربوط به سبک زندگی هستد ما را در انجام امور جاری زندگی یاری می کنند.اپلیکیشن های یادآور، سررسیدها، املاک، تربیت فرزند، مد و … در این گروه قرار می گیرند.

اپلیکشن های فوق در بخش طراحی اپلیکیشن در طراحان برتر با توجه به نوع خدمات مورد نظر با در نظر گرفتن شرایط مناسب برای هزینه طراحی اپلیکیشن در اختیار کاربران قرار می گیرد.

 

طراحی اپلیکیشن خدماتی

 

اپلیکیشن آموزشی

education mobile application

این اپلیکیشن برای آموزش موضوعات مختلف به کاربر طراحی می شود. قابلیت های آن می تواند بسیار ساده مانند ارائه نوشته به کاربر باشد یا پیچیده تر شده و آموزش در قالب محاوره صورت پذیرد. در برنامه نویسی این اپ ها، نوع و سبک آموزش ( نحوه ارائه آن ) از محتوای مطالب آموزشی مهم تر است. اپلیکیشن اموزشی از جمله اپ های ارائه شده توسط طراحان برتر در طراحی اپلیکیشن است.

 

طراحی اپلیکیشن آموزشی

 

اپلیکیشن تجاری

business mobile application

اپلیکیشن های تجاری معمولا هر آنچه که مربوط به بخش تجاری و کسب و کار یک شرکت است را پوشش می دهند. این اپ ها قابلیت کنترل حسابداری، نیروی انسانی، اسناد، همکاری، مدیریت مشتری، ویزیتوری و … دارند. اپ های تجاری سیستم مدیریت و نظارت شرکت ها را بسیار به روز کرده و در دسترس قرار می دهد.

 

طراحی اپلیکیشن تجاری

 

اپلیکیشن بازی و سرگرمی

game& entertainment mobile application

اپلیکیشن های بازی قابلیت های لازم برای بازی های مختلف در تمامی زیر شاخه ها از قبیل اکشن، رقابتی، شبیه سازی، ورزشی، اجتماعی، معما، مسابقه و ….را فراهم می کنند.

اپلیکشن های سرگرمی امکانات لازم برای گذراندن وقت مثل پخش موزیک، فیلم، تلوزیون، تغییر صدا و … را به وجود می آورد. حتی می توان اپ هایی مثل تلگرام و  توییتر را جزو این نوع از اپلیکیشن ها قرارداد.

طراحی اپلیکیشن هایی به قابلیت فوق در طراحی اپلیکیشن بسیار رایج است و معمولا در شرکت های طراحی سایت و اپلیکیشن جزء خدمات قابل ارائه می باشد.

 

اپلیکیشن بازی و سرگرمی

 

اپلیکیشن کاربردی

utilities mobile application

اپ های کاربردی مانند جعبه ابزار برای موبایل عمل می کنند و برنامه های مورد نیاز روزمره را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. این اپ ها ابزارهایی مثل ویروس یاب، ماشین حساب، چراغ قوه، بارکد اسکنر، ساعت، کنترل از راه دور و … را ارائه می دهند. اپلیکیشن های کاربردی در موبایل، تبلت و … بسیار دیده می شود. برنامه نویسی این اپ ها در شرکت های طراحی اپلیکیشن صورت می پذیرد.

 

اپلیکیشن کاربردی

 

اپلیکیشن موزیک، عکس و فیلم

music& photo& video mobile application

اپلیکیشن های موزیک دانلود موسیقی و پخش ان را تسهیل می نماید و قابلیت هایی مانند ادیت صدا، جستجوی آهنگ و خواننده، ایجاد و آموزش موسیقی و … (هر آن چه که با موسیقی مرتبط است) را دارد.

اپلیکیشن های عکس و فیلم گاه فقط برای نمایش آن ها استفاده می شوند و گاهی نیز برای ادیت و یا اشتراک گذاری مورد استفاده قرار می گیرند.

اپ های بسیاری برای ارائه خدمات مرتبط با موزیک، عکس و فیلم در بخش طراحی اپلیکیشن ارائه می شوند.

 

اپلیکیشن موزیک

 

اپلیکیشن ورزشی، سلامت و تناسب اندام و پزشکی

sport& health& fitness& medical mobile application

این اپلیکیشن ها گاه اخبار و اطلاعات ورزشی، امکانات و لوازم ورزشی نوین و … را به اطلاع کاربر می رساند و گاه محتوای آموزشی در ارتباط با ورزش و سلامت ارائه داده و گاها با ارئه برنامه ورزشی شما را مجبور به انجام برنامه تمرینات فیزیکی می کنند.

اپلیکیشن های پزشکی اطلاعات مرتبط با بهداشت، سلامت و دارو را منتشر می کنند. از این اپ ها برای دریافت نوبت آنلاین و مشاوره یا ویزیت آنلاین هم می توان بهره برد. بسیاری از این خدمات از طریق وب سایت پزشکی نیز ارائه می شود.

 

طراحی اپلیکیشن ورزشی

 

اپلیکیشن خبری و شبکه های اجتماعی

news& social network mobile application

به طور معمول در سراسر دنیا خبرگزاری ها پس از وب سایت اپ های اختصاصی برای انتشار اخبار خود دارند. این اپ ها محتوای خبری خبرگذاری های تلوزیونی، رادیویی و آنلاین را انتشار می دهند.

اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی از پرطرفدارترین انواع اپ است.کاربران از طریق نوشتار، صوت و تصویر با هم ارتباط برقرار می نمایند.

 

اپلیکیشن خبری

 

اپلیکیشن بهره وری، کتاب و مرجع

productivity& book& reference mobile application

این اپلیکیش ها برای برنامه هایی مانند دریافت ایمیل، ترجمه، نوت برداری، تقویم و … که بهره وری شما را افزایش می دهند، مورد استفاده قرار می گیرند.

اپ های کتاب و مرجع کتاب هایی را که به صورت رسمی چاپ و نشر شده اند را با موضوعات مختلف در دسترس قرار می دهند. اطلس ها، دیکشنری، فرهنگ لغت، دانشنامه و … همگی در دسته اپ مرجع قرار می گیرند.

بسیاری از این نوع اپلیکیشن ها همراه با سایت هستند و یا از یک سایت نیز بهره می برند. طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن در مجمومعه طراحان برتر این خدمات را ارائه می دهد.

 

اپلیکیشن کتاب

 

اپلیکیشن گردشگری، غذا و نشیدنی

travel& food& drink mobile application

تمامی اپ هایی که به معرفی مکان های تفریحی و اقامتی، ساعت ها و رزرو وسایل حمل و نقل، رزرو هتل، برنامه ریزی تعطیلات و … می پردازند از این دسته هستند. همچنین آموزش تهیه خوراکی، معرفی غذاها و نوشیدنی های بین المللی، سفارش خوراکی ها و … جزء اپ های غذا و نوشیدنی قرار می گیرند.

 

اپلیکیشن گردشگری

 

اپلیکیشن دارایی و مالی

finance mobile application

حسابداری اموال در اشل های مختلف صورت می گیرد. هر آن چه که مربوط به مدیریت امور مالی، سرمایه گذاری، صورت حساب، بانکداری همراه، مالیات، بیمه و ….است در زمره این اپلیکیشن ها می باشد.

 

اپلیکیشن دارایی و مالی

 

اپلیکیشن جهت یابی

navigation mobile application

مشهورترین و تقریبا بهترین نمونه این نوع از اپ ها، گوگل مپ است. جهت یابی، مکان یابی، بررسی و راهنمایی آدرس از کاربردهای این اپلیکیشن هاست. نقشه های توپوگرافی، همیارهای رانندگی و پیاده روی و … نیز از این نوع اپ هستند. اپ های چهت یابی پیچیدگی های خاص خود را دارد اما با این حال با توجه به پیشرفت تکنولوژی و روند روبه رشد دانش بخش طراحی اپلیکیشن در طراحان برتر این اپ ها را ارائه می دهد.

 

اپلیکیشن جهت یابی


محصولات مرتبط 

اپلیکیشن فروشگاهی آماده  کلیک کنید

اپلیکیشن مدرن آماده کلیک کنید


ساخت اپلیکیشن

در مورد ساخت اپلیکیشین باید بگوییم که قبل از هر کاری ، نیاز است که شما در ذهن خود طرح اپلیکیشنی که در نظر دارید را بازسازی کنید ، و کاملاً مشخص نمایید از اپلیکیشنی که می خواهید داشته باشید چه نوع انتظاراتی دارید! ساخت اپلیکیشن در عین حالی که می تواند بسیار در توسعه کسب و کار شما تأثیر داشته باشد در عین حال  می تواند ریسک بالایی داشته باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا توضیح دهیم چگونه می توانید یک اپلیکیشن خوب و کارآمد داشته باشید.

♦ مشخص نمودن هدف اپلیکیشن

توصیه تیم طراحی این است که قبل از هر کاری ابتدا یک کاغذ و قلم بردارید و هر آنچه می خواهید اپلیکیشن شما داشته باشد برای خود مشخص نموده و روی کاغذ بنویسید.

⇐ ابتدا برای خود مشخص نمایید هدف شما از ساخت اپلیکیشن در چیست ؟

⇐ چگونه می خواهید کاربران را جذب نمایید؟

⇐ اپلیکیشن شما چه مشکلی را حل خواهد نمود؟

⇐ اپلکیشن شما چه تأثیری در زندگی مردم خواهد داشت و چه مسئله ای را برای آنها ساده تر می کند؟

⇐ چگونه می خواهید آن را در بازار عرضه نمایید؟

مشخص نمودن اهداف خود از ساخت اپلیکیشن مسئله بسیار مهمی است زیرا اگر شما بخوبی ندانید از اپ خود چه می خواهید ممکن است حتی تأثیر منفی بر کسب و کار شما بگذارد.

 

هدف از ساخت اپلیکیشن

 
به تصویر کشیدن ایده ها

پس از مشخص نمودن اهداف خود از ساخت اپلیکیشن ، حالا وقت آن است که ایده هایی که در مورد اپلیکیشن خود در ذهن دارید را روی کاغذ بیاورید. به سئوالاتی که در بخش قبلی مطرح نموده اید پاسخ دهید . خوب است که برای خود مشخص نمایید آیا مایل هستید برای اینکه اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید ، هزینه ای را در نظر بگیرید و یا نه مایل هستید حتی در ازای دانلود اپ ، مبلغی را از کاربر دریافت نمایید . یا اینکه مایلید در اپلیکیشن خود برای کسب درآمد بیشتر بخشی را برای تبلیغات در نظر بگیرید.  مطمئن شوید کوچکترین جزئیات را که مایل هستید ساخت اپلیکیشن داشته باشد را به روی کاغذ آورده اید.

 

ساخت اپلیکیشن

 
تحقیق ، تحقیق و تحقیق

بعد از پیاده سازی هر آنچه که در ذهن داشتید بر روی کاغذ ، وقت آن می رسد که ساخت اپلیکیشن خود را آغاز نمایید اما نه به همین سرعت ،بلکه قبل از آنکه بخواهید طرح خود را از طریق برنامه نویسی پیاده سازی نمایید تیم متخصص را انتخاب نمایید، همچنین در مورد اپلیکیشن های رقبای خود تحقیق نمایید و نقاط ضعف و قوت آنها را پیدا کرده و تحقیق کنید که کاربران از چه موارد راضی هستند و چه مواردی باعث نارضایتی آنها بوده است.

 

تحقیق در ساخت اپلیکیشن

 
صفحه بندی اپلیکیشن

در جهان تکنولوژی ، طرح بندی صفحات از مهمترین عناصر ساخت اپلیکیشن و یکی از مهمترین اجزاء طراحی می باشد. اینکه می خواهید هر صفحه از اپلکیشن شما چه قالب و طرح بندی داشته باشد بسیار مهم می باشد. در این قسمت مشخص کنید که هر یک از صفحات اپ شما چگونه باشد و چه چیزهایی را شامل شود.

 

صفحه بندی اپلیکیشن

 
برنامه نویسی بک اند اپ

پس از قالب بندی صفحات در ساخت اپلیکیشن ، نوبت به برنامه نویسی بک اند اپلیکیشن می رسد ، توسعه دهندگان اپلیکیشن شروع به کدنویسی برنامه اپ شما می کنند . در این قسمت است که باید سرورها ، API ها و داده های اپ مشخص گردند. خیلی مهم است کدها و دستورالعمل ها در این قسمت به درستی نوشته شوند تا اپلیکیشن در موقع اجرا و استفاده کاربران دچار مشکل فنی نگردد.

تست نمودن اپلیکیشن

پس از اتمام برنامه نویسی بخش بک اند اپ ، خوب است که کارایی اپ سنجیده شود . برای این کار می توانید از دوستان و نزدیکان خود بخواهید که دموی آماده شده را مورد بررسی قرار دهند و اگر ایراد و مشکلی هست حتماً به شما اعلام نمایند . از افرادی کمک بگیرید که به دقت اپ را بررسی کرده و مشکلات را صادقانه به شما عنوان نمایند.

هدف از اینکار جستجوی مشکلات احتمالی هست آن را بر طرف کرده و طرح خود را نهایی کنید.

ساختار بندی اپ

پس از مراحل اولیه ساخت اپلیکیشن حالا پس از اتمام طرح اولیه و رفع هر گونه ایراد احتمالی ، نوبت به این می رسد که بخشهای مختلف اپ به یکدیگر متصل گردند و ساختار اصلی آن تشکیل داده شود. در این زمان شما می توانید در هریک از نرم افزارهای google play , playstore  و بازار ثبت نام کرده و یک حساب کاربری ایجاد نمایید. ممکن است فرآیند روند ایجاد حساب کاربری چند روزی طول بکشد.

طراحی نمای اپلیکیشن

پس از طی تمامی مراحل فوق ، حالا وقت آن است که نما و ظاهر اپلیکیشن و به اصطلاح  UI  یا رابط کاربری طراحی گردد. رابط کاربری یکی دیگر از  عوامل ساخت اپلیکیشن می باشد .  از طریق ظاهر اپلیکیشن و رابط کاربری است که اکثریت کاربران به آن جذب می شوند. رزولوشن و کیفیت ظاهر اپلکیشین بسیار بسیار مهم است و شما باید با سلایق مخاطبان خود آشنا باشید و مطابق با سلایق آنها اپلیکیشن خود را طراحی نمایید.

 

طراحی نمای اپلیکیشن

 
تست مجدد

دور دوم تست اپلیکیشن از ضروریات است . شما در این بخش باید مطمئن شوید که هردو بخش یعنی هم بخش رابط کاربری هم عملکرد تمامی قسمت های اپلیکیشن شما به درستی کار می کنند. Proto.io و Pixate دو سیستم عامل هستند که شما می توانید اپلیکیشن خود را در آن اجرا کرده و کارایی اپ خود مطمئن شوید. آنها به شما کمک خواهند کرد که لایه های مختلف ، تعاملات و طراحی برنامه خود را همه جهات مورد سنجش قراردهید.

تست اپ از طریق نسخه بتا

بهتر است که اپلیکیشن خود را از طریق چندین لنز مورد بررسی قرار دهید. تا کاملاً مطمئن شوید که اپلیکیشن شما از هر لحاظ کامل و کاربردی است. البته شما باید اپلیکیشن خود را هم برای اندروید و هم IOS به صورت جداگانه طراحی نمایید. حال برای اینکه بتوانید نسخه بتا اپلیکیشن خود را در سیستم عامل های واقعی تست نمایید بهترین گزینه سیستم اندروید است و این سیستم عامل اجازه میدهد که شما بتوانید نسخه بتا اپ خود را نیز run کنید. اما ios اجازه run  شدن نسخه بتا اپلیکیشن ها را نمی دهد . برای اینکه بتوانید نسخه ios اپ خود را در نسخه بتا تست نمایید بهترین راه استفاده از پلتفرمی به نام TestFlight می باشد. در این صورت دیگر شما این امکان را دارید که در پلتفرم های واقعی اپلکیشن خود را تست نمایید و کاربرد آن را سنجیده و مشاهده نمایید.

 

تست اپ از طریق نسخه بتا

 

انتشار اپلیکیشن

پس از پشت سر گذاشتن تمامی مراحل ساخت اپلیکیشن ، آخرین مرحله آن است که اپلیکیشن خود را انتشار داده و با جهانیان به اشتراک بگذارید. شما تمام تلاش خود را برای یک اپ کامل و بی نقص انجام داده اید. حال کاربران می توانند از کار با اپلیکیشن شما لذت برده و به آن هدفی که این اپ ایجاد شده است نیاز خود را برطرف سازند. شما به راحتی می توانید اپ خود را از طریق google play در نسخه اندروید و app store در نسخه ios در دسترس کاربران قراردهید.

 

انتشار اپلیکیشن


نکاتی که قبل از طراحی اپلیکیشن باید بدانید

طراحی اپلیکیشن موبایل

طراحی اپلیکیشن موبایل مبحث بسیار جذابی است. با گسترش روزافزون تلفن های همراه هوشمند، تبلت و … ایفای نقش پررنگ آن ها در زندگی روزمره ما کاملا مشهود است . به همین جهت حضور در فضای موبایل  امری غیر قابل اجتناب برای صاحبان ایده و کسب و کار می باشد. این حضور به وسیله ساخت و انتشار اپلیکیشن اندروید و ios امکان پذیر است. در نتیجه بسیاری از کسب و کارها در پی ساخت اپلیکیشن اختصاصی خود و معرفی آن هستند. اگر شما نیز از این دسته از افراد هستید مطالعه مطالب زیر خالی از لطف نیست و میتواند اطلاعات خوبی را در مورد طراحی سایت و اپلیکیشن، طراحی اپلیکیشن اندروید و طراحی اپلیکیشن ios در اختیار شما قرار دهد.

 

نکاتی که قبل از طراحی اپلیکیشن باید بدانید

 
اپلیکیشن اندروید یا اپلیکیشن ios

گوشی های هوشمند به طور معمول از سیستم عامل های اندروید، ios، بلک بری و … بهره می برند. با توجه به اینکه بیشتر از ۹۹ % موبایل ها از اندروید و ios پشتیبانی می کنند در ابتدای کار می توان از سایر سیستم عامل ها صرف نظر کرد. براساس آمار ۸۶ %گوشی ها ی هوشمند از اندروید و ۱۳ % دیگر از ios پشتیبانی می کنند.

اگر محدودیت مالی ندارید پیشنهاد می شود که هر دو اپلیکیشن را تهیه کنید و انتشار دهید. اما اگر می خواهید برای شروع کار انتخاب کنید باید توجه داشته باشید که در ایران سیستم عامل اندروید سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص داده است و ضریب نفوذ بیشتری دارد. در نتیجه پیشنهاد می شود برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید در اولیت قرار بگیرد.

 

اپلیکیشن اندروید یا اپلیکیشن ios

 

اکنون که نوع اپلیکیشن خود را انتخاب کردید، گام بعدی بررسی کارهای است که قبل از طراحی اپلیکیشن موبایل باید انجام شود:

 
۱-هدف طراحی اپلیکیشن موبایل

هدف از طراحی اپ اندروید و ios باید کاملا دقیق و شفاف باشد. تعیین هدف از یک منظر بسیار ساده است زیرا شما می دانید که برای چه کار و فعالیتی نیاز به طراحی اپلیکیشن موبایل دارید. اما از منظر دیگر برای تصمیم گیری در رابطه با امکانات موجود در اپ و نحوه دسترسی به آن ها باید جزئیات هدف شما کاملا مشخص باشد. در نتیجه بهتر است به موارد زیر فکر کنید تا به پاسخ قطعی در این زمینه برسید.

*اپلیکیشن چه خدمت، ارزش افزوده یا انگیزه ای را به کاربر می دهد؟

*مزایایی که اپ ارائه می دهد که در کامپیوتر نیست؟

*وجه تمایز طراحی اپلیکیشن موبایل شما با سایر اپ های مشابه چیست؟

پاسخ دقیق و منطقی به سوالات فوق می تواند موفقیت اپلیکیشن شما را تضمین نماید.

۲-نوع کارکرد و مطالب محتوای اپلیکیشن

سایت ها محدودیتی در رابطه با ارائه مطالب زیاد و متنوع ندارند اما اپلیکیشن ها برای محتوای مختصر و مفید ارائه شده اند. اپلیکیشن ها بهتر است با دسترسی ساده، سریع و محتوای مختصر طراحی شوند. رعایت این نکات اپ شما را به موفقیت نزدیک تر می کند :

*در دسترس بودن محتوای اصلی بدون نیاز به جستجو ( کالا و خدمات در صفحه خانگی )

*ارائه اطلاعات دیگر به مخاطب بلافاصله پس از دیدن محتوای اصلی ( در پاراگراف اول یا نهایتا دوم )

*ارائه اطلاعات و محتوا به صورت مختصر و کوتاه

*استفاده از محتوای بصری ( عکس، ویدئو و … )

۳-انتخاب طرح و ساختار مناسب

بهتر است در طراحی اپلیکیشن موبایل از عناصر برند خود، مانند لوگو، رنگ، طرح های گرافیکی و … استفاده کنید. بهتر است به نکات ذیل توجه نمایید:

*توجه به محدودیت دست و انگشت شصت انسان در طراحی

* توجه به قانون ۳ لمس : هر بخش یا محتوا باید حداکثر در سه لایه پس از صفحه خانگی قرار بگیرد.

*بهره بردن از دکمه ها و آیکون های فراخوان و هدایت کننده مناسب ( مثلا در پایین صفحه )

*از پیش یه ساختار اپلیکیشن فکر کنید. ( نمودار، تمایلات، حس و رفتار کاربران را در نظر بگیرید.)

۴-کاربر هدف

*تعیین پرسونا (شخصیت سازی فرضی) و سناریو برای درک بهتر نیاز کاربر و ایجاد محتوای مناسب

*حذف شاخ وبرگ اضافی برای اپلیکیشن هایی با مخاطب خاص

*امکان دسترسی به اطلاعات و محتوای مورد نیاز هر مخاطب در اپلیکیشن هایی با گروه مخاطبین متفاوت ( مثلا دانشجو، استاد، کارمند آموزش و … )

۵- تامین امکانات اصلی و اولیه

حتی در نسخه اولیه طراحی اپلیکیشن موبایل حتما باید از امکانات اصلی و مهم بهره مند باشد. در اصطلاح امکانات کمینه محصول پذیرفتنی را داشته باشد. سپس در مسیر توسعه، با توجه به بازخوردها بهینه سازی شود. برای بررسی بازخوردها و بهینه سازی بهتر است به نکات ذیل توجه کنید :

*نقاط ضعف اپ

*نقاط قوت اپ

*استفاده آسان یا دشوار کاربر از اپ

* عملکرد بهینه اپ

*بررسی ایران اپ

* امکانات جدید که مورد تمایل کاربران اپ است.

 

تامین امکانات اصلی و اولیه

 

اکنون که با روند طراحی اپلیکیشن اندروید و ios آشنا شده اید، می توانید اپلیکیشن اختصاصی خود را داشته باشید. برای دریافت مشاوره و بهره مندی از خدمات متنوع ما در زمینه طراحی سایت  و طراحی اپلیکیشن در کرج با متخصصین ما تماس بگیرید.

ورود به صفحه اصلی طراحان برتر